Despre noi

 

Activitatea  SC Gospodarire Urbana SRL

 

Cea mai vizibila si importanta activitatea a societatii este cea de intretinere spatiilor verzi ale municipiului, care  insumeaza foarte multe ore de munca si transformari spectaculoase ale arhitecturii peisagistice a orasului. Este suficient sa mentionam ca lucrarile de cosit mecanic in parcuri si scuaruri  totalizeaza anual suprafete de peste 300  hectare, plantat gard viu pe aliniamente stradale- aprox. 250.000 fire Hybiscus, adica 6000 metri liniari, plantat bulbi de flori in parcuri- 20.000 buc, trandafiri- 5000 buc, plantat arbori (tei, artari, platani, ulmi) : 1500 buc, puieti de talie mica pentru ameliorarea terenurilor si pantelor-salcami- aprox. 50.000 buc., plantat flori produse in Sera proprie a societatii – 1,5 milioane buc .

Toate parcurile si locurile de plimbare ale galatenilor, inclusiv faleza Dunarii si parcurile nou amenajate de catre muncipalitate  sunt intretinute de SC Gospodarire Urbana.

Taierile de arbori uscati sau care prezenta  pericol de prabusire, una dintre activitatile specifice ale societatii noastre, pentru care ne mandrim cu echipe de profesionisti , totalizeaza anual peste 3000 copaci cu diametrul trunchiului de 10-30 centimetri, 1000 cu diametrul 30-50 cm si 400 arbori de mari dimensiuni si complexitate, cu diametrul trunchiului peste 50 cm. Pentru degajarea scuarurilor si cailor de acces, dar si pentru refacerea trotuarelor si strazilor modernizate avem in dotare un utilaj de scos cioate mecanizat.

Administrarea celor 3 cimitire galatene a facut in anii precedenti un pas inainte prin initierea  cartarii locurilor de veci, modernizarea si sistematizarea arhivei cu acte de concesiune, unele dintre ele foarte vechi cum este cazul arhivei Cimitirului “Eternitatea”. Aici se actioneaza in permanenta pentru intretinerea Mausoleului Ostasilor Romani din cele doua razboaie mondiale, Monumentul Revolutiei 1989, dar si a Cimitirului ostasilor germani, Cimitirul ostasilor sovietici, Careul eroilor francezi, italieni, greci , etc- in colaborare cu ambasadele tarilor respective si in conformitatea cu Legea monumentelor de razboi.  Activitatea Serviciului Cimitire inseamna, in cele din urma, un numar foarte mare de inhumari-deshumari, curatenie si pregatiri pentru Sarbatorile Pascale, Pastele Blajinilor, Inaltarea Domnului si alte sarbatori religioase,  intocmit acte de concesiune si adeverinte necesare in dezbaterile notariale, verificari in arhiva, verificari pe teren, lucrari funerare, etc.

 

 

 

Pe domeniul tehnic, SC Gospodarire Urbana SRL s-a dotat in ultimii ani cu o mini-camioneta, un mini incarcator , o cisterna pentru udarea spatiilor verzi, un tractor cu remorca pentru transportul lemnului din taieri la depozitul Primariei sau a deseurilor vegetale la rampa de gunoi a orasului si cu o platforma cu brat rotativ pentru lucrari de taieri arbori la inaltime.Aceste dotari au fost valorificate in ultimii ani in cadrul activitatii de productie, rezultatele fiind reflectate in situatii de lucrari de mare importanta pentru societatea noastra.  In sezonul de iarna, societatea este  implicata direct in dezapezirea strazilor si parcurilor din municipiu, sub directa coordonare a Primariei Municipiului Galati.

Serviciul lucrari edilitare se ocupa de desfiintarea constructiilor si imprejmuirilor ilegale in cartierele Micro 39, Micro 18, 19, I.C. Frimu, Micro 20 si 21 etc  si inlocuirea acestora cu gard tip Metro- acolo unde este cazul.  Serviciul  actioneaza pentru ridicarea autoturismelor abandonate pe domeniul public, desfiintarea statiilor vechi de tramvai si autobuz, a panourilor publicitare neautorizate, montat suporti protectie arbori, suporti flori pentru stalpii de iluminat, suporti flori din Gradina Publica. Se monteaza si se repara parcometre care asigura functionarea civilizata a parcarilor de pe bulevardele principale ale orasului, ajungandu-se la un sistem civilizat de parcare pe arterele importante ale municipiului Galati cu plata directa sau prin SMS.

SC Gospodarire Urbana SRL  asigura  administrarea in toate zilele de targ a Talciocului situat pe drumul de centura.

Baza de agrement “ Lac Vanatori “  este  o oaza de verdeata si liniste pentru galatenii iubitori de natura sau pescuit. Tot personalul acestei baze asigura monitorizarea si supravegherea rampei de moloz a municipiului Galati, situata pe unul dintre versantii lacului.

Portul de ambarcatiuni, investitie situata pe faleza inferioara, si-a desfasurat in ultimii ani activitatea la capacitate mai mica datorita distrugerii cauzate de intemperii.

Din 2015  societatea s-a mutat intr-un nou si generos sediu, situat pe strada Traian 246, care a asigurat o functionare optima a activitatii cu publicul si conditii civilizate pentru angajatii institutiei.  Odata cu finalizarea arterei de circulatie strada Traian institutia noastra a facut  demersuri pentru fluidizarea circulatiei mijloacelor publice de transport in zona, pentru a asigura un acces facil pentru petentii si colaboratorii nostrii.

Navigare

Caruciorul meu

Închide
Vizualizat

vizualizate recent

Închide

Vizualizare rapidă

Închide

Categorii